Este mai important ca oricând să înțelegem că dacă nu mă doare nimic și nu merg la medic, asta înseamnă că sunt sănătos. Depistarea bolilor silențioase poate fi realizată doar dacă pacientul este conștient de stilul său de viață și de riscurile la care este expus.
În această perioadă a sărbătorilor de Crăciun, este important să recunoaștem că, în ciuda bucuriei care ne înconjoară, este posibil să simți o serie de
Speaker: Dr. Virginia Lazăr | Host: Psiholog Titiana Perfect | 2 octombrie 2024 *transcriere webinar PARTEA I – Prezentare Numele meu este Virginia Lazăr și
Atunci când primiți diagnosticul de cancer, este natural să vă simțiți copleșiți. În afară de provocările medicale, mulți pacienți se confruntă cu probleme emoționale și
De la opțiunile de tratament la asistență financiară, încurajăm pacienții să ia decizii informate despre sănătatea lor. Înțelegem că vorbim despre o boală copleșitoare și ne asigurăm că pacienții au acces la informații exacte și actualizate pentru a-i ajuta să ia cele mai bune decizii pentru ei.
De cele mai multe ori pacienții diagnosticați cu cancer sunt luați prin surprindere de un astfel de diagnostic pentru că nu există ceva care să prevestească cancerul.
„Eu nu am avut niciodată probleme de sănătate” sau „n-am fost o fire bolnăvicioasă” și ”eu nu mă știam cu probleme, n-am fost la medic în viața mea”. Cancerul, în foarte multe cazuri, nu doare.
Chiar dacă nu ai avut de-a lungul vieții probleme de sănătate avem nevoie cu toții să înțelegem că e mai ușor să prevenim, să depistăm la timp decât să tratăm. Rămâi sănătos, rămâi informat.
Screening-urile și investigațiile medicale sunt recomandate pentru identificarea leziunilor precanceroase care pot fi tratate înainte ca acestea să devină canceroase.
Riscul de cancer poate fi redus și prin alegeri sănătoase ce țin de stilul de viață, de la menținerea unei greutăți sănătoase, la renunțarea la fumat, limitarea consumului de alcool sau protecția pielii de radiațiile UV. Conform studiilor, 42% dintre cazurile de cancer sunt produse de factori de risc pe care îi putem evita. Campaniile de prevenție constituie principala armă în reducerea incidenței cancerului.
Resurse pe care le-am adunat împreună cu specialiștii din domeniu dar și cu supraviețuitorii cancerului sunt acum la dispoziția ta. Supraviețuitorii cancerului își dezvăluie povestea pentru că vocea lor este cea care contează cu adevărat. Experiența lor este de neprețuit atunci când vorbim despre conștientizare!
Citește articolele pe care specialiștii noștri le-au pregătit pentru tine, descoperă resurse și informații actualizate din zona de cercetare.
Rămâi permanent informat în legătură cu proiectele noastre, evenimentele pe care le organizăm dar și informații utile.
Mulți pacienți oncologici sunt obișnuiți să se îngrijească de ceilalți și să-și pună propriile nevoi pe ultimul plan, așa că solicitarea ajutorului și acceptarea acestuia poate fi dificilă. Cu toate acestea, au mare nevoie de ajutorul nostru, al Comunității Oncologice. Aflați cum putem să le fim alături.
Citește articolele pe care specialiștii noștri le-au pregătit pentru tine, descoperă resurse și informații actualizate din zona de cercetare.
Rămâi permanent informat în legătură cu proiectele noastre, evenimentele pe care le organizăm dar și informații utile.
Fondurile obținute cu ajutorul tău sunt direcționate eficient, responsabil și transparent în concordanță cu strategia și viziunea noastră. Reușim împreună!
Fundația Comunitatea Oncologică este înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu numărul 40 / 19.04.1997 și în Registrul Național cu numărul 4322/B/1997.
CIF: 9394367
Cont Lei: RO 36 UGBI 0000 2720 2716 8RON
Cont Euro: RO29 UGBI 0000 2720 2716 9EUR
Deschise la Garanti BBVA Sucursala Militari