Ajutor

Alexandra

Alexandra este o fetiță luptătoare de doar 11 ani care a fost diagnosticată cu astrocitom pilocitic grad I. Familia Alexandrei ne-a împărtășit povestea.

Alexandra este o fetiță luptătoare de doar 11 ani care a fost diagnosticată cu astrocitom pilocitic grad I. Familia Alexandrei ne-a împărtășit povestea lor pentru ca au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, în această perioadă dificilă.

Alexandra are 11 ani și este o fetiță foarte cuminte, bună, inteligentă și foarte iubită de către familie. În luna Decembrie a anului 2021, fetița noastră a fost diagnosticată în urma unui control oftalmologic, cu edem biocular. A fost internată apoi la spitalul V. Gomoiu unde a efectuat un RMN de urgență, iar aici au fost depistate trei tumori cerebrale și hidrocefalie bilaterală severă. Una dintre tumori este localizată pe nervul optic.

În Decembrie 2022 a fost operată de urgență la Spitalul Budimex pentru montarea unui șunt peritonian pentru a se elimina lichidul cefalorahidian, după care medicii i-au efectuat și o biopsie la una dintre tumori, pentru că celelalte două sunt în zone în care nu se poate interveni chirurgical. Rezultatul analizei IHC a confirmat diagnosticul de astrocitom pilocitic gradul 1 OMS. Medicii au propus extirparea parțială a tumorii situate pe nervul optic. Intervenția a avut loc la finalul anului 2022. Nu a fost ușor pentru că au apărut complicații. Un os cranian a fost fisurat în timpul intervenției și a fost necesară o a treia intervenție chirurgicală.

La sfârșitul lunii Ianuarie 2022 am fost îndrumați către Institutul Oncologic București (IOB) pentru efectuarea tratamentului oncologic. Aici a efectuat un al doilea RMN și s-au descoperit metastaze pe coloană. Medicii de la IOB au spus că trebuie să efectuăm și analiza de IHC. Din păcate rezultatele au arătat că este vorba de gliom difuz de linie mediana H3427M mutant.

În baza acestor rezultate am hotărât să cerem și părerea altor medici atât în țară cât și din străinătate. Am trimis probele către Radusan, la Dr. Fetica, care în urma analizării acestora a pus diagnosticul de Astrocitom pilocitic gradu 1 OMS. Din cauza celor două diagnostice total diferite am hotărât să mergem la Spitalul Bambino Gesu pentru efectuarea unui nou set de analize complete.

În Aprilie 2022 s-a efectuat un nou set de analize și al treilea RMN. Medicii au depistat că Alexandra are hidrocefalie din nou și au hotărât să intervină chirurgical pentru a depista cauza. În urma intervenției au efectuat o derivație intraventriculară. Rezultatele IHC și genetică moleculară au confirmat diagnosticul de Astrocitom Pilocitic gradul 1 OMS. La sfârșitul lunii Mai 2022 s-a efectuat un alt RMN, și s-a început terapia țintită moleculară pe bază de pastile cu Tretinib de 0,75mg /zi.

Evoluția Alexandrei în urma terapiei este una bună, cu o scădere volumetrică mică a celor trei tumori, iar următorul RMN îl va avea în data de 15.06.2023.

Alexandra pe toată perioada tratamentului va efectua RMN-uri la un interval de 3 luni și în același timp controale oftalmologice și dermatologice periodice.

Avem nevoie de ajutorul tuturor! Vă lăsăm datele contului deschis de Fundația Comunitatea Oncologică și oricât puteți dona, orice sumă, oricât de mică, pentru Alexandra, contează. În cazul, in care nu puteți dona, atunci vă rugam să distribuiți povestea noastră, astfel încât să ajungă la cât mai mulți oameni care ar putea să ne sprijine!

Pe lângă donațiile directe pe care le puteți face în contul deschis pentru Alexandra, puteți ajuta și direcționând 3.5% din impozitul pe venit, fără nici un cost pentru dumneavoastră.

De asemenea dacă reprezentați o persoană juridică puteți direcționa până la 20% din impozitul pe venit sau profit al companiei tale, fără nici un cost suplimentar. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta direct.

Citește mai mult

Cancerul bucal ar putea fi identificat mai rapid și ar putea fi tratat în 90% din cazuri.
Cercetătorii cred că au găsit elementul care favorizează dezvoltarea tumorilor pulmonare.
Studiile arată că suportul psihologic este esențial în această perioadă și să te bucuri din plin de beneficiile acestuia.
HPV este un virus contagios, responsabil pentru cea mai frecventă infecție transmisă pe cale sexuală și pentru 5% din toate cazurile de cancer la femei și bărbați, la nivel mondial.
Acuratețea testelor de sânge naște noi speranțe în ceea ce privește screening-ul și detectarea precoce a cancerului colorectal.
Un studiu a demonstrat cum funcționează acest tratament miraculos.
Conștientizare și prevenție

Informații actualizate despre boala neoplazică

Citește articolele pe care specialiștii noștri le-au pregătit pentru tine, descoperă resurse și informații actualizate din zona de cercetare.

Abonează-te la newsletter

Rămâi permanent informat în legătură cu proiectele noastre, evenimentele pe care le organizăm dar și informații utile.